Sunt Sanatoasa

Sunt sanatoasa, hai si tu!

Trucuri prin care poti reduce rapid febra la bebelusi

Toți copiii sunt predispuși la febră, iar în știința medicală, se poate spune că un copil are febră atunci când temperatura atinge 38 de grade sau chiar mai mult. Nu trebuie să vă grăbiți cu un doctor atunci când vă confruntați cu această situație. În cele mai multe cazuri, febra la copii este normală.

Cum reduceti febra la sugari

Febră este de fapt un simptom. Acest simptom este un semn că corpul unui copil se luptă împotriva bolilor, de exemplu febra cauzată de efectul imunizării. Febra poate fi considerată a fi dovada faptului că sistemul imunitar al copilului funcționează corespunzător.

Dar există anumite condiții care necesită vigilența voastră. Ar trebui să fiți atenți dacă copilul dvs. prezintă unele dintre simptomele de mai jos:

• Tulburarea apetitului

• Oboseală

• Eczemă

• Tulburări respiratorii

• Deshidratare

• Nu sclipesc la plâns

• Convulsii

Dacă întâmpinați simptomele de mai sus, trebuie să contactați imediat un medic. Mai ales dacă copilul dumneavoastră este mai mic de 3 luni, atunci trebuie să-l duceți imediat la spital. Motivul este că fiecare sugari sub trei luni nu are un strat gros de protecție între fluxul sanguin și sistemul nervos central. Această condiție permite microorganismelor să se răspândească și să deterioreze repede țesutul nervos.

În afara asistenței medicale, puteți să depășiți febră ușoară în copilul dumneavoastră în următoarele moduri:

1. O cârpă umedă

Folosind o cârpă înmuiată în apă rece și aplicați-o pe fruntea bebelușului. Apa din pânză se va evapora datorită temperaturii de pe suprafața pielii copilului și, prin urmare, va scădea febra.

2. Baie călduță

Aplicați o baie călduță pentru a depăși febra de pe copilul dumneavoastră. Pentru copiii cu vârsta sub 6 luni trebuie să aplicați o baie de burete călduță de până la 2 ori pe zi. Pentru copii peste 6 luni puteți aplica mai mult.

3. Laptele matern

Laptele matern poate furniza nutriția completă care va ajuta sistemul imunitar al bebelușului dumneavoastră să lupte împotriva virusului.

4. Admisia apei

Dacă bebelușul are febră, el tinde să transpire și această condiție va epuiza rezervele de apă din corpul său. Trebuie să oferiți copilului mai multă apă pentru a înlocui apa pierdută prin transpirație.

5. Puneți bebelușul într-o cameră răcoroasă

O cameră răcoritoare va face copilul să se simtă confortabil, accelerând astfel vindecarea.