Sunt Sanatoasa

Sunt sanatoasa, hai si tu!

I se spune “inamicul obezitatii” – te ajuta sa dai jos pana la 10 kilograme. Se incepe prin a lua o lingura pe zi din acest preparat

Este accelerarea metabolismului. Poți atinge această performanță prin consumarea unor anumite alimente naturale și condimente.

Senzația de foame poate fi inamicul numărul 1 atunci când vrei să pierzi din greutate. Poți cu ușurință să scapi de kilogramele în plus prin combinarea alimentelor și ingredientelor naturale care accelerează metabolismul.

Cercetătorii de la Universitatea de Medicină din Iran au condus un studiu, alcătuind două grupuri de subiecți, mai precis 44 de femei care aveau probleme cu kilogramele în plus.

Femeile din ambele grupuri au fost rugate să consume zilnic mai puțin cu 500 de calorii, timp de 3 luni.

Femeile din primul grup au consumat 3 g de chimion sub formă de pulbere, combinată cu 140 g de iaurt. Subiecții celui de-al doilea grup au consumat aceiași cantitate de iaurt, fără a adăuga și chimionul.

Trei luni mai târziu, subiecții din primul grup care au consumat iaurtul cu chimion au pierdut în jur de 6 kg, mult mai mult față de femeile din cel de-al doilea grup care au consumat doar iaurt.

Rezultatul acestui studiu devine și mai impresionant. Și anume, femeile din primul grup au piedut 14.64 procente din grăsime, pe când femeile din cel de-al doilea grup au pierdut doar 4.91 procente din grăsimea corporală.

Este important de specificat că participanții acestui studiu au pierdut considerabil din greutate, datorită consumului de chimion, al cărui ingredient activ este filosterolul, o substanță chimică cu efect de prevenire a retenției de colesterol în organism. Potrivit cercetătorilor, acest studiu a demonstrat că ingredientul chimion acelerează metabolismul.

Chimion – Compoziţie

Fructele conţin ulei volatil format din carvonă, limonen, dehidrocarvonă, dihidrocarveol, lipide, substanţe albuminoide, substanţe minerale, amidon, glucide, rezine, tanoizi etc.

Chimion – Acţiune

Chimionul este galactogog, antispastic, astringent, antimicrobian. Datorită aromei sale, chimionul se utilizează şi în alimentaţie în preparatele culinare.

Chimion – Indicaţii terapeutice

Fructele de chimion sunt indicate în bronşite, colici intestinale (inclusiv la sugari), constipaţii, meteorism, colon iritabil, diaree, colite, sindrom dispeptic gastric, fluidificarea secreţiilor gastrice, laringite, bronşite, dureri menstruale, urticarii – sub formă de infuzie sau pulbere.

Beneficiile semintelor de chimion

Semintele de chimion trateaza anemia

O lingurita de seminte de chimion contine un sfert din necesarul zilnic de fier la un adult activ. Anemia este una dintre cele mai frecvente carente alimentare intalnite atat la copil, cat si la adult. De anemie poate suferi cu precadere copilul in crestere, adolescentul, adultul tanar, femeia gravida sau batranii. Introducerea chimionului in alimentatia curenta reduce riscul de dezvoltare a anemiei feriprive.

Semintele de chimion regleaza glicemia in diabetul zaharat

Mai multe studii realizate pe animale de la borator atesta efectele reglatorii ale glicemiei pe care semintele de chimion le prezinta. Studiile arata ca la subiectii cu diabet care au consumat seminte de chimion, nivelul glicemiei in sange s-a redus pana la valori normale.

Semintele de chimion trateaza insomnia

Semintele de chimion pot fi folosite in dietoterapie pentru combaterea insmoniei si a depresiei. Consumul de seminte de chimion ne ajuta sa suportam mai usor stresul, sa ne relaxam si sa ne simtim mai bine, prin efectele de binedispunere.

Semintele de chimion calmeaza durerile de stomac si indigestia

Semintele de chimion sunt folosite in leacurile babesti pentru a trata greata sau durerile de stomac, precum si disconfortul gastric.

Tot pentru a regla functiile digestive se foloseste si ceaiul de fructe de chimion, foarte aromat si cu proprietati medicinale.

Chimionul – efecte antibiotice

Chimionul prezinta, ca si planta, proprietati antibiotice, proprietati ce se pastreaza si in semintele acestuia. Consumul de seminte de chimion ajuta la scaderea proceselor inflamatorii din organism si la reuducerea infectiilor.

Decoctul din fructe sau seminte de chimion poate fi folosit, dupa o foarte buna strecurare, la curatarea ochilor in conjunctivita sau urcior (orjelet). Ceaiul din fructe de chimion este folosit de asemenea in tratarea infectiilor urinare, alaturi de ceaiul din cozi de cirese si din matase de porumb.

Atentie: semintele de chimion nu sunt totuna cu semintele de chimen, sunt doua plante diferite, originare din zone diferite ale lumii.
sursa