Sunt Sanatoasa

Sunt sanatoasa, hai si tu!

Putini oameni stiu asta – Iata care este efectul bananelor asupra organismului

Chiar cred că toți suntem de acord cu un singur lucru – bananele sunt minunate, nu? Ei bine, bananele conțin multe substanțe nutritive sănătoase, ceea ce le face „instrumente” de neînlocuit pentru tratarea și combaterea multor probleme de sănătate diferite.

Știați că doar bananele cu conținut de energie pot furniza energie, ceea ce ar fi suficient pentru o sesiune de exerciții de 90 de minute în sala de gimnastică? Ei bine, bananele sunt, de asemenea, o modalitate foarte bună de a lupta împotriva depresiei.

Ei bine, aceasta este probabil pentru că bananele sunt încărcate cu proteina numită triptofan, care se transformă în serotonină. Acest compus, serotonină, vă ajută să vă relaxați mai mult și vă poate face să vă simțiți mai bine.

Bananele sunt încărcate cu multe substanțe nutritive sănătoase, inclusiv vitamina B6. Această vitamină reglează nivelul glucozei din sânge. Și este, de asemenea, extrem de eficient în îmbunătățirea starea de spirit.

Vitamina B6 în banane vă poate ajuta în lupta împotriva stresului și aproape orice legat de orice, de la viața profesională la viața personală.

Iată de ce ar trebui să consumați bananele în fiecare zi:

Depresive

Potrivit experților, persoanele care suferă de depresie sau de anxietate ar trebui să mănânce banane în fiecare zi. Potrivit unui studiu efectuat de MIND asupra persoanelor care suferă de depresie și anxietate, consumarea unei banane ar face să se simtă mult mai bine. Ei bine, acest lucru se datorează probabil compusului triptofan – o proteină care este transformată în organism în serotonină care te relaxează și îți îmbunătățește dispoziția actuală.

PMS

Știați că bananele sunt o sursă importantă de vitamina B6, care are capacitatea de a regla nivelul zahărului din sânge și capacitatea de a vă îmbunătăți starea de spirit?

Tensiune arteriala

De asemenea, trebuie să știți că bananele sunt încărcate cu potasiu, dar nu conțin sare. Aceasta înseamnă că ele sunt mâncarea perfectă pentru tensiunea arterială ridicată. Statele Unite FDA – Food and Drug Administration a făcut de fapt câteva declarații oficiale despre banane – fructele tropicale care pot reduce riscul de accident vascular cerebral și pot reduce tensiunea arterială crescută.

Sistem nervos

Bananele sunt încărcate cu vitamina B, ceea ce înseamnă că pot să calmeze sistemul nervos. Un studiu recent a arătat că stresul la locul de muncă face ca oamenii să mănânce alimente prelucrate, alimente bogate în calorii – chipsuri, ciocolată. Deci, pentru a evita „panica manca”, va recomandam foarte mult pentru dumneavoastra sa luati o banana si sa o mancati ca o gustare, in loc de alimentele procesate si cu calorii inalte.

Ulcer

Acest fruct tropical delicios este un fruct moale și neted. Chiar și experții medicali spun că aceste fructe sunt foarte utile în tratarea problemelor intestinale.

Bananele pot neutraliza acizii și pot reduce iritarea prin acoperirea căptușelii stomacului. Vă mulțumim pentru lectură și nu uitați să le împărtășiți!