Sunt Sanatoasa

Sunt sanatoasa, hai si tu!

Paine crocanta cu usturoi

Luati-va copii in bucatarie pentru a face garnitura – scoateti orice unt cu usturoi in plus din frigider sau congelator pentru o saptamana aglomerata.

Ingrediente:

  • 60 g unt moale
  • 2 catei de usturoi pisati
  • 1 bagheta (aproximativ 150g)

Metoda:

Puneti untul intr-un castron, adaugati usturoiul si amestecati bine. Puneti untul pe o foaie de copt si rasuciti pentru a-l face sub forma de carnat. Lasati-l la rece pentru 10 minute.

Incalziti cuptorul cu ventilatie/gaz la 200C/ 180C. Se taie bagheta in aproximativ 12 felii, lasand baza intacta pentru a o tine laolalta.

Scoateti ruloul de unt si taiati-l pe un tocator subtire. Apasati fiecare felie pe cate o felie de paine.

Impachetati totul intr-o folie, puneti-le intr-o tava si coaceti-le timp de 5-6 minute, apoi scoateti folia. Gatiti pentru inca 4-5 minute pentru a deveni mai crocanta.