Sunt Sanatoasa

Sunt sanatoasa, hai si tu!

Iata ce se poate intampla cu corpul tau daca vei consuma zilnic turmeric si piper negru

Putem spune cu ușurință că turmericul este una dintre cele mai sănătoase condimente din lume. Principalul și cel mai puternic compus, descoperit în turmeric, este curcumina. Acest compus puternic este extrem de benefic pentru organismul uman și poate oferi multe beneficii pentru sănătate. Curcumina are proprietati antioxidante puternice, antiinflamatoare, antiseptice, anti-fungice si antibacteriene. Notă: trebuie să știți că suplimentele de curcumă sunt disponibile în capsule, tinctură sau extracte lichide.

Celălalt ingredient, piperul negru, este de asemenea extrem de puternic și poate oferi multe beneficii pentru sănătate. Ardeiul negru este extrem de puternic. Oamenii il folosesc pentru a-și conserva alimentele. Dar, ar trebui să știți, de asemenea, că acest condiment puternic este folosit și pentru scopuri medicinale. Compusul cheie este piperina, care este similară cu capsaicina, substanța chimică în chili.

Acești doi compuși puternici, curcumina și piperina, sunt benefice și chiar și mai puternici atunci când sunt combinați. Piperul negru îmbunătățește biodisponibilitatea turmericului, deoarece majoritatea curcuminei ingerate devine metabolizată înainte de a se putea absorbi. Acest lucru stimulează cantitatea de orice medicament sau supliment care poate fi absorbit de organism.

Reduce durerea

În primul rând, trebuie să știți că compusul piperină, găsit în piper negru, poate provoca TRPV1 în corpul uman, ceea ce duce de obicei la reducerea durerii în organism. Piperina este, de asemenea, utilizată ca o cremă analgezică pe care o puteți aplica pe piele pentru a ușura durerea. Multe studii au confirmat că utilizarea piperinei este extrem de eficientă în ameliorarea durerii cronice, în special a durerii neuropatice, care este netratabilă. Alte studii au examinat proprietățile anti-inflamatorii ale curcuminei în tratarea artritei reumatoide, a colitei ulcerative și a altor afecțiuni inflamatorii. De asemenea, poate fi utilizat ca agent anti-artrit.

Lupta împotriva cancerului

Experții medicali au examinat acești doi compuși, piperină și curcumină, în beneficiul lor pentru prevenirea cancerului de sân. Acești doi compuși inhibă formarea mamifosului. De asemenea, trebuie să știți că acești doi compuși nu declanșează toxicitate, arătând că aceștia pot acționa ca agenți de prevenire a cancerului. Cel rău este că celulele canceroase pot reapărea chiar și după chimioterapie. Ei bine, acest lucru se întâmplă de obicei, deoarece celulele stem canceroase există încă și pot provoca reapariția tumorilor. Studiile au arătat că combinația dintre turmeric și piper negru ar putea viza celule stem din sân. Ambii compuși nu afectează țesutul mamar normal.

Într-un studiu recent, realizat de un grup de cercetători de la Universitatea din Michigan, celulele canceroase au fost injectate cu o soluție puternică de piperină și curcumină, de aproximativ 20 de ori mai puternică decât cea consumată în mod obișnuit prin alimente.

Controlul obezității

De asemenea, trebuie să știți că acest combo puternic, piper negru și turmeric vă poate ajuta să vă luptați cu nivelurile ridicate de colesterol, obezitate și diabet. Poate schimba glicemia, greutatea corporală, colesterolul rău și trigliceridele. CPQ înseamnă combinație de curcumină, piperină și quercetin (obținută din piele de ceapă). Flavonoidele CPQ sunt responsabile pentru multe reacții, cum ar fi transportul scăzut al glucozei.

Beneficii suplimentare:

Aceste două condimente uimitoare vă pot ajuta, de asemenea, să vă ușurați afectarea mucoasei gastrice, care este de obicei cauzată de ulcere peptice. Aceste două ingrediente au avantaje antioxidante, ceea ce înseamnă că pot îmbunătăți pierderea memoriei și pot proteja persoanele de tulburări cognitive de bolile neurodegenerative.