Sunt Sanatoasa

Sunt sanatoasa, hai si tu!

Iata ce se intampla daca mananci cate 3 curmale pe zi timp de 12 zile. Vei fi cu adevarat surprins si vei incepe chiar de maine

Zaharul natural din curmale este un substitut perfect pentru zaharul obisnuit. Acest fruct este ușor de digerat și reduce sentimentele de foame. În compoziție, curmalele erau tableta naturală multivitamine, care este bună pentru copii și adulți. Ajuta nenumărate boli, colesterol anemic până la cancer.

 

Hrana pentru minte

Curmalele conțin fosfor, care este un aliment foarte bun pentru creier, deci este recomandat persoanelor care se ocupă de munca intelectuală.

 

Vitamine pentru ochi

Dat fiind faptul că curmalele conțin luteină și zeaxantină, ele sunt numite „vitamine pentru ochi”. Luteina și Zeaxantinul sunt deosebit de importante pentru retină și macula ochiului deoarece îmbunătățesc vederea și împiedică deteriorarea maculei, care este afectată la vârste înaintate. Deci, dacă doriți o viziune bună, ar trebui să consumați mai multe curmale.

 

Opreste diareea

Curmalele conțin calciu, care este util pentru prevenirea diareei. Pe lângă asta, ajută mai repede la restabilirea florei intestinale. Consumul regulat de curmale ajută la crearea bacteriilor intestinale necesare.

 

Medicină pentru constipație

La fel ca oprirea diareei, curmalele ajută mâncarea să se gătească mai rapid și toxinele sunt îndepărtate din organism. Tot ce este necesar este să luați câteva curmale seara si sa le lasati să se înmoaie în apă. În timpul nopții, curmalelor le vor scădea sucul, care este un laxativ excelent, care va facilita activitatea intestinului. Curmalele din SUA sunt ambalate în sticle mici și folosite ca medicamente. O sută de grame de date conțin fibre de 8,5 gr.

 

Facilitează ficatul

Un experiment realizat într-o universitate de Știință și Tehnologie din Iordania a arătat că consumul de curmale cu 4 săptămâni înainte de naștere poate ușura durerea și reduce sângerarea. Femeile care au mâncat înainte de naștere au dat naștere mai repede și mai ușor decât femeile care au consumat fructe. Mai mult, curmalele ajută femeile să își petreacă mai ușor depresia postpartum și să producă lapte suficient pentru copil.

 

Reglează greutatea

Datorită multor substanțe nutritive, curmalele provoacă un sentiment de sațietate și facilitează scăderea în greutate. Dacă un stomac gol are curmale, acesta va regla activitatea intestinului și va da nivelul necesar de zahăr. Curmalele nu conțin colesterol, dar au destul de zaharuri și consumul excesiv ar putea, de asemenea, să câștige în greutate. Un kilogram de date conține 3000 de calorii.

 

Intareste inima

Persoanele cu inimi slabe pot consuma zilnic acest fruct puternic. În timpul nopții, lăsați curmalele în apă. Dimineața puneti-le într-un mixer cu apă. Acest medicament poate dura de mai multe ori pe zi.

 

Reduce tensiunea arterială

Curmalele conțin foarte puțin sodiu și sunt bogate în calciu. Standardul care deservește cinci sau sase curmale conține aproximativ 80 mg de magneziu, un mineral esențial care contribuie la răspândirea vaselor de sânge. Cercetările arată că 370 mg de magneziu pe zi pot reduce tensiunea arterială.

 

Protejează de accidentul vascular cerebral

 

Unul dintre beneficiile cheie ale acestui fruct miraculos îl constituie capacitatea sa de a regla sistemul nervos sănătos, datorită nivelului ridicat de potasiu. Studiile au arătat că un aport mai mare de potasiu (aproximativ 400 mg) poate reduce riscul de accident vascular cerebral cu 40%.

 

Creste rezistenta sexuala

Pune câteva curmale în lapte de capră și lasa-le peste noapte. Dimineața, amestecați laptele, adăugați miere și cardamom (un fel de condiment) și beți-l. Acest amestec poate fi consumat de ambele sexe, deoarece întărește organismul și crește nivelul de energie.