Sunt Sanatoasa

Sunt sanatoasa, hai si tu!

Doctorii recomanda sa nu mai mancati crenvisti – Iata care este motivul

Da, doamnelor și domnilor, medicii au dezlegat misterul – ar trebui să vă opriți din a mai mancare hot dog! Doar aruncați o privire la articolul de mai jos și aflați mai multe despre asta! Un studiu recent a descoperit că copiii care consumă peste 12 hot dog pe lună sunt de aproximativ 9 ori mai susceptibili la contractarea leucemiei. Acest studiu a arătat, de asemenea, că femeile gravide care mănâncă un singur câine fierbinte pe săptămână sunt susceptibile de a da naștere unui copil care va dezvolta o tumoare pe creier.

Întrebarea de milioane de dolari – care este problema?

Ei bine, experții spun că nitriții și nitrații sunt utilizați ca conservanți în carne tratate cum ar fi șuncă, salam, cârnați și câini calzi. Nitriții, care se pot forma din nitrați, reacționează cu componentele naturale ale proteinelor numite amine. Și, această reacție poate forma nitrozamine, care sunt compuși care cauzează cancer. Nitrozinele se pot forma în carne tratată cu nitrit sau nitrat sau în tractul digestiv. Un studiu recent a legat nitriții de cancerul de stomac. Unele date sugerează de asemenea o asociere cu cancerul esofagului; un studiu a arătat un risc crescut la persoanele care mănâncă mai des carne tratată (Rogers 1995; Mayne 2001). Și veți fi șocați când vă spunem că există, de asemenea, dovezi că nitriții pot fi asociați cu cancerele cerebrale și tiroidiene, dar nu a fost stabilită o legătură de cauzalitate (Preston-Martin 1996, Pogoda 2001, Aschebrook-Kilfoy 2013, IARC 2010).

Un grup de experți din cadrul Agenției Internaționale pentru Cercetare a Cancerului din anul 2010 a declarat că nitriții și nitrații ingerați sunt probabil carcinogeni umani. Oficiul California pentru evaluarea pericolelor pentru sănătatea mediului analizează în prezent lista nitritului în combinație cu aminele sau amidele cancerigen cunoscut.

Notă: ar trebui să știți că unele alimente nutritive, cum ar fi spanacul și alte legume cu frunze, sunt în mod natural ridicate în nitrați, dar studiile efectuate la om asupra consumului de nitrați din legume nu au găsit nici o asociere cu cancerul de stomac sau un risc scăzut.