Sunt Sanatoasa

Sunt sanatoasa, hai si tu!

Antibioticele naturale pe care batranii nostri le folosesc pe post de pastile

Antibioticele sunt un tip de medicament utilizat pentru tratarea și prevenirea infecțiilor bacteriene. Dacă le folosiți în mod corespunzător, acestea pot preveni cu succes dezvoltarea bacteriilor responsabile pentru probleme cum ar fi cele de stomac, infecții ale urechii și probleme ale pielii.

Chiar dacă mulți oameni se bazează pe antibiotice, ele pot oferi doar efecte pe termen scurt și pot duce la multe complicații de sănătate.

Utilizarea anumitor alimente care pot acționa ca antibiotice naturale este cea mai bună metodă de tratare a infecțiilor bacteriene.

Cele mai multe antibiotice naturale pot combate infecțiile virale și fungice, ceea ce nu este cazul antibioticelor fără prescripție medicală.

În plus, nu vor ucide „bunele bacterii” esențiale pentru corpul vostru.

Următoarele antibiotice naturale vor înlocui utilizarea pilulelor. Timp de mulți ani, aceste alimente au fost folosite de strămoșii noștri. Prin urmare, nu există nici o îndoială cu privire la efectele lor! Verifică-i!

1. Turmeric

De secole, turmericul a fost folosit în medicina ayurvedică și chineză, pentru proprietățile sale medicinale. A fost un remediu eficient pentru eliminarea bacteriilor responsabile de boli și pentru promovarea protecției naturale a organismului.

În plus, are capacitatea de a preveni infecțiile bacteriene în leziuni. Un studiu din 2009 a arătat că Curcumin, compusul activ din Turmeric, are proprietăți antimicrobiene puternice și poate oferi rezultate uimitoare împotriva Helicobacter pylori.

Pentru a obține toate avantajele de turmeric, se amestecă 1 lingură de praf turmeric și 5-6 linguri de miere. Păstrați acest amestec într-un borcan etanș.

Se recomandă să luați o jumătate de lingură de acest remediu benefic, de două ori pe zi. Puteți utiliza, de asemenea, suplimente de curcumă (400-600 mg), de două ori pe zi. Totuși, asigurați-vă că vă consultați mai întâi medicul.

2. Ghimbir

Datorită proprietăților sale puternice de antibiotic natural, ghimbirul poate preveni și vindeca multe probleme de sănătate legate de bacterii.

Fiind un antibiotic puternic, ghimbirul poate oferi rezultate pozitive împotriva agenților patogeni alimentari, cum ar fi Salmonella. Este, de asemenea, foarte benefic în cazul infecțiilor respiratorii și parodontale.

Ceaiul de ghimbir este un remediu eficient împotriva infecțiilor bacteriene. Pentru a pregăti ceaiul, ar trebui să radeti pe 1 cm de ghimbir proaspăt și fierbeți-l în 1 ½ cesti de apă timp de 10 minute.

Adăugați suc de lamaie și miere și consumați imediat.

Este foarte important să includeți ghimbir proaspăt sau uscat în gătit. De asemenea, puteți utiliza capsule de ghimbir, dar asigurați-vă că vă consultați mai întâi medicul.

3. Usturoiul

Usturoiul are proprietăți puternice de antibiotic, antifungic și antiviral. Conform unui studiu din 1999, usturoiul conține alicină, un compus sulfuros care poate acționa ca un antibiotic natural.

În plus, usturoiul este bogat în vitamine, minerale și substanțe nutritive, care vă pot îmbunătăți bunăstarea generală.

Se recomandă să consumați 2-3 capatani de usturoi în fiecare zi, înainte de micul dejun. De asemenea, asigurați-vă că includeți în mod regulat usturoi în gatit.

Puteți alege întotdeauna suplimentele de usturoi care pot preveni efectiv agenții patogeni și diferite boli. Totuși, asigurați-vă că vă consultați mai întâi medicul.