Sunt Sanatoasa

Sunt sanatoasa, hai si tu!

Afla ce efect poate avea arderea frunzelor de dafin – Uite de ce tot mai multe persoane si-au format acest obicei

Frunzele de frunze – aceste frunze sunt parte integrantă a vindecării tradiționale de secole. Oamenii folosesc frunzele pentru a face o varietate de poțiuni de vindecare, și chiar și aceste frunze sunt considerate sacre de către vechii greci și romani.

Castigatorii Jocurilor Olimpice au primit o cunună de frunze de dafin pe cap, acest semn simbolizează onoarea și gloria. Astăzi, majoritatea oamenilor folosesc frunzele ca un condiment pentru a adăuga la feluri de mâncare preferate.

Unele dintre faptele de mai sus demonstrează rolul important al dafinului, iar utilizarea frunzelor are un motiv bun.

După cum sa menționat mai sus, frunzele de dafin sunt folosite în prezent ca condiment, dar nu trebuie să uităm efectul său de vindecare. Frunzele de brad conțin doi compuși activi, și anume cineol și pinen. Nu numai doi dintre acești compuși, frunzele conțin, de asemenea, uleiuri esențiale care asigură un efect calmant.

Substanțele psihoactive din frunze sunt eliberate atunci când sunt mestecate și proprietățile lor au fost descrise de diferite legende antice, dintre care una este legenda oracolului de la Delphi, unde șamanii au mestecat frunze pentru a prezice lucruri importante în viitor.

Uleiul esențial de frunze de dafin vă va oferi liniște atunci când acestea (frunzele) sunt arse, puteți reduce stresul pur și simplu prin arderea pentru aproximativ 10 minute. Camera dvs. va fi plină de fum de parfum care poate calma toți oamenii din casa dvs.

Fumul de frunze de dafin arzător dă efectul anti-reumatic, diuretic, antiseptic, antioxidant și tranchilizante. Îți poți îmbunătăți rapid starea de spirit, chiar și în unele cazuri; fumul de frunze de dafin arzător poate trata isteria și gripa.

Bonus: Leacul bunicii – motivul pentru care trebuie sa iti pui picioarele in otet timp de 30 de minute

Vrei sa incerci un experiment pe care nu il vei regreta niciodata? Tine-ti picioarele in otet timp de 30 de minute (respecta timpul!) si vei observa cateva lucruri foarte interesante. Nu, nu e vorba doar despre inlaturarea mirosului neplacut al picioarelor, e mai mult de atat.

Otetul de mere este unul din alimentele folosite in scop culinar dar si sanitar. Acesta este utilizat de gospodine la curatarea toaletelor, a vaselor, a chiuvetei ori a obiectelor care nu doar ca s-au murdarit prin casa de praf, dar au si un miros statut.

Otetul de mere este bun si pentru redarea stralucirii mochetei, a clantelor de la usi si a geamurilor.

Ce se intampla daca iti tii picioarele in otet timp de 30 de minute:

1. Vei scapa de mirosul neplacut al picioarelor. Pune-ti alarma sa te atentioneze peste 30 de minute si scoate-ti apoi picioarele din lighean fara sa le stergi. Lasa cateva minute picioarele libere si apoi foloseste un prosop moale pentru a le sterge.

2. Elimina bacteriile care se depun pe picioare si reduce riscul de formare a ciupercii piciorului. Daca iti speli des picioarele cu otet, vei avea unghii mai sanatoase si vor creste mai repede, iar calcaile tale nu vor mai crapa.

3. Otetul de mere ajuta la recapatarea finetii picioarelor. Daca umbli mult intr-o zi, acestea pot avea aspect uscat si batatoritul strazilor se resimte mai ales la final de zi.

Alte utilizari ale otetului:

– daca introduci otet de mere intr-un sampon simplu, fara arome, vei scapa mai repede de matreata si vei evita ca firele de par sa se roada;

– amesteca otet cu miere de albine si fa gargara pentru vindeca gatul inflamat si rosu;

– daca vrei ca pantofii tai sa nu mai aiba un miros neplacut, pulverizeaza otet de mere in fiecare seara si dimineata, inainte sa ii incalti.