Sunt Sanatoasa

Sunt sanatoasa, hai si tu!

Afla care sunt cele 10 obiceiuri care iti deteriozeaza rinichii si renunta la ele

Rinichii sunt două organe în formă de fasole, situate în ambele părți ale corpului uman. Ființele umane au în mod normal doi rinichi și ambii capabili să filtreze până la 150 de litri de urină, lichide în exces și deșeuri pentru a evita acumularea de gunoi în organism.

Feriți-vă de aceste 10 obiceiuri sau veți regreta în viitor. Aceste organe importante servesc de asemenea pentru a regla stabilitatea nivelurilor de electroliți în timp ce produc hormoni care reglează și regeneră celulele sanguine.

Rinichii trebuie protejați împotriva daunelor sau veti regreta în viitor. Din păcate, majoritatea oamenilor nu au conștiința de a-și păstra bine rinichii. Ei îndeplinesc adesea unele obiceiuri care pot provoca presiune excesivă asupra rinichilor lor, ceea ce duce la daune permanente. Iată 10 obiceiuri care pot afecta rinichii:

Lipsa apei potabile

Un obicei prost este lipsa de apă potabilă. Apa este necesară pentru a asista rinichii în îndepărtarea gunoaielor și filtrarea sângelui. Lipsa apei va determina acumularea de gunoi în rinichi care poate provoca daune.

Prea multă sare

Excesul de sodiu mărește tensiunea arterială, care la rândul său va crește presiunea asupra rinichilor.

Prea mult consum de zahăr

Excesul de zahăr va fi marcat de prezența proteinelor în urină și, din păcate, proteina este un semn de afectare a rinichilor.

Lipsa de vitamine și minerale

Lipsa unor vitamine și minerale va crește riscul de pietre la rinichi și chiar insuficiență renală. Trebuie să vă concentrați asupra magneziului și a vitaminei B6.

Consum excesiv de cafea

Cafeina este cunoscuta ca creste tensiunea arteriala, care, la randul sau, va asigura presiunea excesiva asupra rinichilor.

Consumul excesiv de proteine ​​animale

Prea multă proteină animală va agrava metabolismul rinichiului, astfel încât să accelereze leziunile renale.

Prea puțin somn

Tulburarea de somn cronică frânează timpul de lucru al țesuturilor renale pentru a regenera sau repara celulele renale deteriorate.

Abuzul de analgezice

Utilizarea excesivă a analgezicelor va cauza două probleme; afectarea rinichilor și afectarea ficatului.

Consumul excesiv de alcool

Mai mult de 10 băuturi alcoolice pe săptămână vă vor oferi o presiune suplimentară asupra rinichilor și a ficatului.

Sper că acest articol poate fi util pentru menținerea rinichilor în siguranță.