Sunt Sanatoasa

Sunt sanatoasa, hai si tu!

10 sfaturi pentru folosirea corecta a rimelului

Ghid de folosire a rimelului

Probabil că nu e prima oară când folosești mascara, dar de acum înainte învață să o folosești corect.

1.Periuța trebuie curătată după fiecare sau măcar o dată la câteva utilizări, pentru a preveni formarea de cocoloașe . Folosește demachiant lichid , imbibă peria în lichid și apoi șterge-o cu șervețele. Nu încerca să o speli cu apă și săpun, nu vei avea succes!

2.După ce ți-ai definit genele sau dacă vrei să aplici un nou rând de mascara, nu introduce periuța brusc în tub, pentru a evită formarea de bule de aer în interiorul recipientului.

3.Pentru o definire fidelă, fără să ai gene unite, aplică mascara printr-o mișcare continuă în zig-zag, de la rădăcină spre vârfuri. Incearcă să clipești lent de fiecare dată cînd te dai cu mascara, că să nu fie nevoie să aplici prea multe straturi.

4.Nu încerca să prelungești viața mascarei diluând formulă cu apă sau alte lichide (loțiune tonică, de exemplu). Când se usucă, e timpul pentru una nouă.

5. Fiindcă tot vorbeam de una nouă, mascara ar trebui schimbată cam o dată la trei – șase luni. Producătorii spun că odată desfăcută mascara dă randamentul maxim doar în acest interval.

6.Nu aplică un al doilea strat de mascara imediat după primul, nu vei face decât să-l indepărtezi pe primul. Asteaptă întotdeauna 30 de secunde pentru că primul rând să se usuce.

7.Curbează-ți întotdeauna genele cu un clește înainte să aplici mascara.

8. Nu încerca să scapi de eventualele cocoloașe sau să despărți genele cu degetul. Fă asta cu o periută curată , păstrează una de la o mascara pe care intentioneazi s-o arunci și folosește-o doar pentru a-ți pieptăna sprîncenele sau genele.

Iata si 10 trucuri pentru a avea gene perfecte!

1.Pentru a preveni genele unite trebuie sa folosesti mascara la temperatura camerei; tinde să se intărească dacă e prea rece.

2. Pentru a revigora o mascara uscată trebuie sa adaugi câteva picături de soluție salină în tub.

3. Dacă ai gene rare sau cu goluri

”Culege un pic de mascara de pe perie, folosind o pensulă de tuș de pleoape, și aplică pe rădăcină astfel încât genele să nu mai pare deconectate”, recomandă makeup artistul Janine Bird.

4. Pentru a obține gene de designer. Dacă îți place rezultatul obținut cu o mascara scumpă, păstrează peria, curăt-o și folosește-o pentru a aplica orice altă formula.

5 . Pentru a alege peria corecta

Gandeste-te la periile din plastic înșirat, versus peri de nylon, ca la diferența dintre Tangle Teezer și o perie din păr natural. Periile cu peri de plastic oferă o separare curată și definire fidelă, în vreme ce perii din nylon dau un efect ceva mai romantic, ușor difuz. Acum știi.

6 . Pentru volum imens

Folosește un primer/bază pentru gene pentru a îngroșa și alungi genele, apoi aplică mascara. Înainte de cel de-al doilea strat, flutură mascara prin aer pentru a modifica formulă, îngroșând astfel genele.

7. Vrei ochi mai mari și mai rotunzi? Concentrează mascara pe genele din centru, periindu-le pe cele de sus în sens ascendent, iar pe cele de jos în sens descendent.

8 Mentine genele din zi și pană seara. Aplicarea unui spray facial ajută la înmuierea formulei înainte de reimprospătarea mascarei.

9. Pentru a-ți menține genele de peste zi şi noaptea

Aplică produsul cu o perie groasă peste mascara deja existentă, periind spre stânga și dreaptă, pentru a obține gene în stilul „spider”, popular pe podium în acest sezon.

10. Pentru a mușamaliza accidentele

Imbibă un bețișor cosmetic în loțiune micelară și ascute-i vârful frecându-l între degete, apoi tapotează peste pată și șterge-o.