Sunt Sanatoasa

Sunt sanatoasa, hai si tu!

10 semne de avertizare privind circulația sanguină slabă – trebuie sa iei masuri daca observi macar unul dintre ele

Buna circulație a sângelui este esențială pentru sănătatea dvs. generală. Dacă circulația sângelui funcționează la nivelul optim, toate organele corpului dumneavoastră vor primi cantitatea suficientă de sânge de care au nevoie pentru a-și îndeplini funcția, precum și toate substanțele nutritive importante și oxigenul. Cu toate acestea, dacă circulația dvs. este slabă, aceasta va duce la o serie de probleme de sănătate, inclusiv inimă, rinichi și leziuni ale creierului.

Slaba circulație a sângelui poate fi cauzată de o serie de probleme, dar cei mai comuni factori sunt boala arterială periferică și ateroscleroza. Poate fi cauzată de asemenea de cheaguri de sânge, obezitate, probleme cardiace și obezitate. În plus, unele obiceiuri dăunătoare, cum ar fi consumul excesiv de alcool, fumatul și dieta nesănătoasă, vă pot crește riscul de a dezvolta probleme de circulație.

Circulația sanguină se manifestă, de obicei, prin semne și simptome de avertizare pe care ar trebui să le căutați și dacă le observați, trebuie să consultați un specialist și să începeți o metodă adecvată de tratament.

Iată câteva dintre cele mai frecvente simptome ale circulației sanguine:

Senzație de amorteala în mâinile și picioarele tale

Dacă mâinile și picioarele se simt adesea amorțite, este posibil să aveți probleme de circulație. Nu înseamnă neapărat că aveți o circulație slabă dacă simțiți amorțeală la nivelul extremităților, deoarece poate fi cauzată și de expunerea la frig, de lipsa de vitamina B12 și de magneziu, de compresie nervoasă și de o presiune prea mare asupra picioarelor și mâinilor. Cu toate acestea, cel mai bine este să vă verificați pentru a fi sigur.

Picioare umflate

Dacă picioarele se umflă, aceasta poate fi rezultatul malnutriției, perioadelor excesive de stat in picioare, aportului ridicat de sare, obezității, îmbătrânirii sau obezității. Cu toate acestea, în cazul în care umflarea devine o problemă persistentă, aceasta poate fi cauzată de circulația necorespunzătoare. Rinichii nu sunt capabili să mențină fluidele din vasele sanguine și se găsesc în țesuturi, ceea ce duce la umflături.

Dacă aveți această problemă, puteți beneficia de ridicarea picioarelor deasupra nivelului inimii, iar circulația dumneavoastră trebuie îmbunătățită și sa scada umflatura picioarelor.

Oboseala cronica

Poate vă simțiți obosit tot timpul ca rezultat al efortului fizic și al utilizării unor medicamente. Dar dacă sentimentul este persistent chiar și atunci când nu sunteți cu adevărat obosit de nimic, acesta poate fi un rezultat al circulației sanguine proaste. Dacă fluxul sanguin este obstrucționat, organele nu vor putea să-și îndeplinească funcția în mod corespunzător, dar acest lucru va interfera și cu funcția mușchilor, deoarece acestea nu vor necesita cantitatea necesară de nutrienți și oxigen. Puteți simți, de asemenea, dificultăți de respirație, lipsa rezistenței și durerilor musculare.

Picioare și mâini reci

Acesta poate fi cel mai frecvent simptom la persoanele care suferă de circulație sanguină proastă. Circulația optimă ajută la reglarea temperaturii corpului, iar circulația necorespunzătoare va duce în mod inevitabil la o temperatură fluctuantă a corpului. Acest lucru este adesea simțit în picioare și mâini, deoarece acestea sunt cele mai îndepărtate părți ale corpului și ca rezultat al fluxului sanguin scăzut, sângele nu le poate ajunge. Puteți freca mâinile și picioarele pentru a face sângele să circule și să le încălzească.

Varice

Varicele sunt cel mai frecvent cauzate de circulația incorectă a sângelui. Scăderea fluxului sanguin creează presiune și venele vă devin umflate, răsucite și vizibile. Majoritatea pacienților suferă de vene varicoase la nivelul extremităților inferioare și sunt însoțite de durere, mâncărime, disconfort, senzație de furnicături și arsură la nivelul extremităților. În plus, ele pot deveni destul de vizibile și arată neatrăgătoare, mai ales în vară când purtăm fuste și pantaloni scurți.

În afară de fluxul sanguin scăzut, venele varice pot fi ereditare sau cauzate de dezechilibre hormonale, obezitate și perioade prelungite de staționare.

Imunitate slabă

Circulația slabă poate afecta negativ și sistemul nostru imunitar deoarece fluxul sanguin scăzut nu permite distribuirea în timp util și adecvată a tuturor substanțelor nutritive esențiale din organism, permițându-ne să devenim mai susceptibili la infecții și boli. Acest lucru slăbește în continuare sistemul imunitar, deoarece nu are toate vitaminele și mineralele de care are nevoie pentru a lupta împotriva bacteriilor, germenilor și paraziților.

Disfuncția erectilă

Dacă aveți o circulație necorespunzătoare, aceasta poate duce la un flux sanguin necorespunzător la organele reproducătoare și poate provoca o disfuncție erectilă la bărbați. Poate chiar cauza probleme cu realizarea sau susținerea erecției. Unii experți cred că acest lucru este legat de ateroscleroza, așa că dacă aveți probleme similare, este mai bine să consultați un expert și să evaluați starea dumneavoastră.

Pierderea brusca a parului

S-ar putea să fiți surprinși să aflați că chiar și pierderea părului poate fi cauzată de o circulație proastă a sângelui. Cum se face? Dacă scalpul nu obține toate substanțele nutritive necesare, are nevoie, părul va deveni subtire si uscat si va incepe sa cada. Dacă suferiți de această problemă, poate doriți să începeți să vă masați scalpul cu ulei pentru păr pentru a vă îmbunătăți starea. Acesta va stimula fluxul sanguin la nivelul scalpului și va întări în cele din urmă foliculii și va preveni pierderea părului. În plus față de căderea părului, este posibil să apară unghii uscate și fragile și piele uscată, deci dacă aveți o combinație a acestor simptome, cel mai bine este să consultați un specialist și să solicitați sfaturi profesionale.

Presiune pe piept

Cu fluxul sanguin scăzut, inima va începe să funcționeze în mod necorespunzător și puteți începe să simțiți senzația de strâmtorare și greutate. Experții în domeniul sănătății numesc această afecțiune angina pectorală și pot indica ateroscleroza arterelor inimii.

Durerea toracică poate fi provocată de asemenea de probleme cum ar fi indigestia, spasmele musculare, arsurile la stomac, ulcerul gastric și așa mai departe, deci este mai bine să consultați un medic pentru a determina exact ce provoacă acest lucru.

Decolorarea pielii

Decolorarea pielii poate fi rezultatul unor niveluri scăzute de oxigen din sânge sau a unei circulații sanguine scăzute, iar starea este denumită cianoză. Dacă pielea începe să se schimbe, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră. În cele mai multe cazuri, condiția se manifestă pe față, în jurul buzelor, ochilor și gingiilor si toate încep să devină albastre. Uneori, chiar degetele de la picioare pot părea vânătăi și albăstrui.

Sfaturi privind îmbunătățirea circulației sângelui

Începeți exercitii în mod regulat

Controlați nivelurile de stres deoarece acestea pot afecta fluxul sanguin.

Masați corpul (concentrați-vă pe extremități) cu un amestec de ulei de măsline (½ cești) și ulei de rozmarin (câteva picături).

Hidroterapia (duș cu apă caldă și rece) poate avea rezultate uimitoare la persoanele care suferă de circulație sanguină proastă.

Bea ceai verde în loc de cafea.

Mențineți o bună poziție în timp ce mergeți sau stați.

Evitați consumul de alcool și opriți fumatul dacă sunteți un fumător.

Mancati mai multe nuci, seminte, piper negru, ceapa, usturoi si ghimbir, stimuleaza un flux sanguin bun.

Purtați pantofi ortopedici de înaltă calitate.